Armstrømper – strømper til armen… Øh, hvordan hænger det lige sammen? Strømper hører da til på fødderne!

Njaj, ikke kun.

Armstrømper? tænker du.

Er det strømper, man tager på armen?

Ja, det er det faktisk.

Armstrømper og kompressionsærmer

En armstrømpe er et medicinsk hjælpemiddel, der bruges af kvinder (og mænd) med lymfødem.

Lymfødem er når armen hæver, fordi lymfevæsken ikke kan løbe væk fra armen af sig selv.

Hos de fleste mennesker løber lymfevæsken frit og helt af sig selv.

Helt så let flyder væsken ikke hos en stor del af de kvinder, der bliver opereret for brystkræft.

De får under operationen skåret deres lymfesystem i stykker, og et stort antal kvinder udvikler “den tykke arm” også kaldet lymfødem. Det vil sige kvinderne lever med, at væsken bliver stående i deres arm – hvis ikke de gør noget for at hjælpe den tilbage til kroppen.

Behandlingen består typisk af lymfedrænage og et liv med armstrømper eller kompressionsærmer som de også kaldes.

Thrive kompressionsærme på livja.dk

Slut med at være syg og hit med FASHION

Indtil for ganske nylig har de danske kvinder med lymfødem ikke haft mange valgmuligheder, når de skulle have en armstrømpe eller et kompressionsærme.

De fik som regel udleveret et kødfarvet, tykt og lidet komfortabalt kompressionsærme. En armstrømpe, der var fuld af syninger og som det var svært at trække vejret i.

Sådan er det ikke længere. Nu er i omegnen af 70 flotte, fashionable, farverige og stilfulde armstrømper at vælge imellem.

Livja har introduceret de amerikanske fashion armstrømper fra LympheDivas.

“Vi skal have ærmet på hver dag, og vi skal møde verden hver dag. Det gør en verden til forskel at bære et kompressionsærme, der ikke ligner et hjælpemiddel, men derimod er smart og flot,” siger Livjas stifter og direktør Lotte Seheim.

Armstrømper til kvinder i alle aldre

Armstrømperne fra LympheDivas sælges eksklusivt af Livja, der har eneforhandlerrettigheder på kompressionsprodukterne i hele Skandinavien. Der er mange designs, og noget til kvinder i alle aldre uanset om de er 25 eller 85.

“Det store og meget forskellige udvalg af LympheDivas kompressionsærmer og kompressionshandsker giver enhver kvinde mulighed for at vælge netop det design, hun føler sig hjemme i.”

“Allervigtigst er det, at kvinden med en armstrømpe fra LympheDivas kan forlade den stigmatiserende patientrolle som de traditionelle beigefarvede kompressionsærmer fastholdt hende i og folde sig ud som den unikke kvinde hun er.”

“Det skal være slut med at gemme sig og gemme sin lymfødemarm. På med ærmet og sæt det som du vil! Nu har danske kvinder med lymfødem fået et udvalg. Nu skal de blot træffe et valg og vælge præcis det ærme eller den handske, de kan lide.”

“Selvom armstrømpen er et medicinsk hjælpemiddel, så er det med LympheDivas blevet mere end det. Nu er den også et stykke beklædning på lige fod med bluser, bukser, kjoler og sko.”

Besøg Livja og se udvalget af kompressionsærmer og kompressionshandsker.