Converse – en klassisk og moderne stjerne på skohimlen. Engang hele Amerikas favoritsko – nu også Europas og Asiens foretrukne basketstøvle. Ja, det vil sige basketstøvle til at bruge til alt andet end basket!

Converse kan som skotøj lidt af hvert: basketstøvler, hi-tops, sneakers – særligt til at iscenesætte sig selv lidt streetwise-agtigt.

Fælles for Converse-skoene er, at de fleste af dem er lavet af solid kanvas og har en lige så solid gummisål.

Lidt om Converse

De originale converse all-star basketball støvlerDe allerførste par Converse sko så dagens lys i 1908, men gjorde ikke meget væsen af sig.
Converse All-Star sko er oprindeligt lavet til at spille basketball i, og de blev først rigtig populære omkring 1917-20, da

Charles Hollis “Chuck” Taylor begyndte at spille i skoene. Chuck Taylor blev siden en del af firmaet og har sin del af æren for, at mærket og skoene blev en fast del af de amerikanske sportsudøveres og teenageres sko-kollektion.

I 1921 skrev Chuck Taylor historie: Han gik som den allerførste sportsstjerne ud og anbefalede et bestemt mærke. Det er hverdagskost i dag – men det var det bestemt ikke dengang. I dag er det utænkeligt, at de store stjerner inden for næsten alle sportsgrene modtager store summer af skofabrikanterne for at optræde med et bestemt mærke på fødderne.

Kæmpe udsalg på Converse sko til børn

 

American Dream Team

Den dag i dag er det Chuck Taylors navn, der står inde i cirklen omkring den blå Converse-stjerne. Den stjerne, der sidder på indersiden af skoene – på anklerne.

Stjernen på skoene sad også på stjernerne på basketballbanen, da det amerikanske herrelandshold i 1984 vandt OL-guld med Converse på fødderne.

Dette hold er bedre kendt under navnet The Dream Team. Michael Jordan. Patrick Ewing. Sam Perkins. Alwin Robertson. Vern Fleming. Chris Mullin for blot at nævne nogle af de store profiler på det amerikanske guld- og drømmehold.

For Converse gik drømmen om at blive rigtig stor i opfyldelse fem år før brandets / mærkets 100 års fødselsdag. Da overtog Nike tøjlerne i alletiders amerikanske mærke, Converse.

 

Sæt dine sko som du vil

Den første model (All-Star) er klassikeren blandt Converse-sko. Amerikanerne kalder den for Hi-top.

Siden hen er skoene kommet i en lang række af forskellige varianter: Farverne er eksploderet, så Converse i dag fås i alle mulige farver.

Men det er ikke kun på farvesiden, at Converse skiller sig ud: De fås også med forskellige slags særpræg, der skiller sig ud fra mængden. Nogle gange kommer bestemte slags i såkaldte limited editions, hvor en sko kun bliver fremstillet og solgt i et begrænset antal.

Det er også muligt at købe sin favorit-støvle eller sneaker i f.eks. læder eller sølv.

 

Billige Converse til børn og små fødder

Selvom Converse ikke er de billigste sko på markedet, så vælger mange forældre alligevel at bruge pengene på et par til junior.

Ofte nok fordi Converse har en lækkerheds-faktor, der ikke er til at komme udenom – og fordi forældrene selv ynder at gå i de amerikanske klassikere.

Hvis du er på udkig efter et par billige Converse sko til børn, så skynd dig at klikke videre!

Converse sko og basketstøvler stærkt nedsat

 

 

Converse hi tops All Stars Classic

 

Converse – lidt til enhver smag

 

Converse til små og mindre børn – også med med foer

Converse sneakers

 

Converse easy slip – med klap