Gummistøvler har fået en fantastisk revival de senere år. Det er blevet trendy at gå med gummistøvler, der i dag er fuld af farver og spræl.

Tidligere var de enten jæger-grønne eller lavet til sejlere! Der var ligesom ikke flere muligheder – med mindre man var en tur i Tyskland og sikrede sig et par skrig-gule af slagsen!

Sådan er det IKKE længere! Nu er der fest, farver og et kæmpe udvalg af gummistøvler.

Hunter gummistøvler

Vær god ved dine gummistøvler

Du kender sikkert allerede nogle af mærkerne: Hunter, Ilse Jacobsen, CelaVi, Hummel osv. osv.

Uanset hvilket mærke dine gummistøvler er, så er det en rigtig god idé at pleje dem. Er du god ved dine gummistøvler, er de med garanti også god ved dig! Et par velplejede gummistøvler holder betydeligt længere end det par, der aldrig bliver passet ordentligt.

Men hvad skal der egentlig til for at pleje et par gummistøvler? Ved du hvordan du gør?

 

Naturgummi bliver hvidt med årene

Gummistøvler er for det meste lavet af naturgummi og får med årene får en hvidlig overflade. Det er ikke fordi du har fået salt på støvlerne, men fordi naturgummiet lige så stille løber tør for “væske”. Det kaldes også æterisk olie.

Dine gummistøvler tørrer ganske enkelt ud og har brug for pleje. Hvis du gerne vil beholde dem lidt længere eller gøre dem pæne igen, så er det om at komme i gang med plejen!

Et par udtørrede og ikke-plejede gummistøvler sprækker og går hul i. Omvendt kan du have dine støvler i årevis, hvis du giver dem en kærlig omgang olie en gang i mellem.

 

Sådan plejer du dine gummistøvler

Nogle vælger at bruge producenternes olier og køber olie fra f.eks. Hunter pudsesvampHunter olie (kaldes: Hunter Boot Buffer Spray) eller en plejesvamp fra Ilse Jacobsen.

Plejesvamp fra ilse jacobsenProducenterne hævder naturligvis, at du er bedst hjulpet med at pleje dine gummistøvler med deres produkter. F.eks. siger Hunter, at du med deres Boot Buffer Spray (olie) kan genoprette dine Hunter støvlers naturlige farver og overflade.

Andre gør det billigere og selv med madolier som f.eks. rapsolie eller solsikkeolie. Vælger du dette alternativ sparer du rigtig mange penge.

Hunter Boot Buffer SprayPointen er, at du smører og plejer dine gummistøvler – giver dem noget olie, så de ikke tørrer ud.

 

Gummistøvler og varmeskabe

I mange børnehaver og fritidshjem bliver der brugt varmeskabe til at tørre børnenes tøj og fodtøj. På en våd efterårsdag er det vældigt lækkert og effektivt.

Men for gummistøvler er det en skidt ting at komme i varmeskab.

Det udtørrer nemlig gummistøvlerne ret kraftigt.

Hvis dit barns gummistøvler har været en tur i varmeskabet, så giv dem en gang olie!

 

Find dit næste par gummistøvler her

Du er kun et klik fra at finde dit næste par gummistøvler!